Як зберегти пензлики для макіяжу в ідеальному стані: професійні поради, як доглядати за пензлями правильн

img
Якщо ви регулярно робите макіяж, ваші пензлі щоденно працюють з пудрою, тональною основою, рум’янами, тінями, хайлайтерами тощо, а значить, всі ці різні текстури, кольори й сяйва, а також частини шкірного секрету, бруду та пилу, залишаються між ворсинками… Тому правильний догляд за своїм косметичним інструментом настільки важливий!

 

Правильний догляд дозволяє пензлям залишатися в ідеальному стані близько 3-х років — очищення пензлів забезпечує їх кращу ефективність, здатність в повному обсязі набирати косметику і рівномірно її розподіляти.

 

Крім того, тільки так ви можете забезпечити необхідний рівень гігієни й безпечності, запобігти висипам, подразненням, алергіям, інфекціям та роздратуванню шкіри.

 

Загалом, ми зібрали для вас 5 важливих порад, як правильно доглядати за пензликами для макіяжу:

 

  1. Регулярно мийте пензлики для макіяжу. Орієнтовно — один раз на тиждень, але при частому/професійному використанні (якщо це синтетичний ворс), можна мити їх частіше, навіть після кожного використання. Для миття пензлів є спеціальні очищувачі, але з цим типом забруднень прекрасно впораються м'який шампунь/мило в поєднанні з водою. В кінці процедури обережно прополосніть пензлик в холодній воді, уникаючи потрапляння води в основу. Після миття сушіть пензлі на рушнику, під легким кутом нахилу ворсом донизу.

 

  1. Не піддавайте пензлики впливу сонячних променів та високих температур, оскільки це може пошкодити їх волоски та зіпсувати форму. Не використовуйте гарячу воду та не мийте пензлики в посудомийній або пральній машині.

 

  1. Зберігайте пензлики правильно. Краще — у спеціальному футлярі, сітці, чохлі або вертикально у закритій підставці чи прозорій косметичці. В Podkova Club представлені найрізноманітніші стильні та мінімалістичні:

Футляри та чохли для пензлів Podkova Club

Косметички Podkova Club

Крім того, ви можете обрати готові професійні набори пензлів з футляром для пензлів в комплекті.

 

  1. Майте окремі пензлі для особистого і професійного використання, якщо ви — візажист. Так як пензлики торкаються шкіри, вони можуть легко переносити інфекції, бруд, шкірний секрет, що може стати причиною висипів. Дезінфікуйте свої робочі інструменти та мийте особисті.

 

  1. Не зберігайте пензлі разом з косметикою, особливо такою, що може виділяти жир або масло — помади, креми або масла для обличчя.

 

При правильному і регулярному догляді пензлики Podkova Club залишаються в ідеальному стані більше 2-х років — з початковим об’ємом ворсу, що не деформується, не випадає та не ламається, це дозволяє вам поповнювати лише косметику, але ніяк не пензлі для макіяжу!

 

Тепер ще легше обрати для себе пензлі окремо чи набором, власного виробництва чи від перевіреного китайського виробника тут.