Важливі поради від Podkova club: як зберігати пензлі правильно, щоб вони слугували вам довше?

img
Правильний догляд та зберігання пензлів для макіяжу — надважлива частина догляду за ними, бо саме гарний стан ваших пензлів дозволяє створювати неперевершені макіяжі роками.

 

Ми в Podkova club зібрали для вас кілька важливих порад, як зберігати свої пензлі для макіяжу так, щоб вони слугували вам максимально довго:

 

Як правильно очищувати пензлі для макіяжу

 

  • Легенько промийте пензлі, злегка відіжміть воду пальцями.
  • Покладіть їх на паперову серветку або рушник у провітрюваній кімнаті (не у вологій ванній кімнаті!)
  • Пензлі повинні лежати горизонтально, злегка під кутом, щоб рідина не проникала у ферулу. Дати висохнути їм природним чином.
  • Не можна сушити пензлі феном або на батареї!

 

При професійному використанні пензлі очищують після кожного застосування, при особистому – 1 раз на тиждень. Пензлі  для рідких та кремових текстур варто мити після кожного використання. Після яскравих пігментів натуральні, особливо білі, пензлики потрібно очищувати після кожного використання, т.к. насичені пігменти «жадібно» вїдаються в пористий ворс.

 

Очищення може відрізнятися в залежності від виду ворсу, оптимально використовувати для миття спеціалізований засіб для очищення пензлів. Але якщо його немає, не страшно:

 

  • Штучні пензлі не вибагливі у догляді - їх можна мити навіть милом.
  • Пензлі з натурального ворсу вимагають делікатного догляду. Не можна використовувати засоби очищення, що містять спирт (ворс стане жорсткішим, частково випадає). Але тут підійде якісний шампунь для волосся (в ідеалі, дитячий) або пінка для вмивання. Головне - не допускати попадання води до ферули, щоб не розчинити клей усередині.
  • Якщо не використовуєте пензлі довгий час, одягайте на них захисні сіточки, чохли або тубуси, де пензлі будуть правильно зафіксовані для щільного обтиску форми.

 

При такому правильному догляді пензлі зберігають свою форму та еластичність ворсу до 2-х років при професійному, і більше 3-х років в особистому використанні.

 

Зручно, що в Podkova club такі чохли, косметички для інші кейси для пензлів можна обрати будь-якої форми та кольору, прозорі чи глянцеві — головне, щоб ваші пензлі завжди були закриті та зберігалися акуратно. Тоді і макіяж буде бездоганним!

 

Косметички Podkova club 

Тубуси та чохли Podkova club 

Крім того, ви можете обрати готові професійні набори пензлів з футляром для пензлів в комплекті.

 

Зберігайте косметику та пензлі для макіяжу правильно і створюйте неймовірні образи щодня!