Натуральний чи штучний ворс в пензлях для макіяжу: що краще обрати? Призначення, відмінності, плюси, мінуси, переваги

img
В пензлях для макіяжу, як і в цілому в житті, хочеться обрати для себе найкраще, тому жінки стають перед вибором: які ж пензлі краще — з натурального ворсу чи штучного?

 

Професійні візажисти ставлять питання дещо інакше: а стосовно МОЇХ ЦІЛЕЙ які пензлі мені необхідні?

Давайте розбиратися разом!

Натуральні ворси виготовляються з волосся тварин — коза, поні, білка, косуля, барсук, кінь тощо. Вони неймовірно шовковисті, м’які і ніжні, кожний їх дотик — суцільна насолода, макіяж створюється дбайливо і органічно. Натуральний ворс у пензлях для макіяжу дає м’якіше розтушовування, більш природне, натуральне покриття пудрою, тінями, сухим хайлайтером чи рум’янами.

 

Однак за рахунок натурального, а значить, пористого рельєфу ворсу, такі пензлі мають властивість накопичувати в собі пігмент косметичного засобу (якщо він занадто інтенсивний) та мають деякі інші недоліки:

 

  • В порах при неправильному догляді можуть накопичуватися бактерії, а індивідуальна непереносимість може викликати алергію. 
  • Натуральний ворс не призначений для роботи з рідкими текстурами, як от тональна основа, рідкі консилери та хайлайтери. 
  • Натуральний ворс потребує більш делікатного, а також рідшого миття. Зазвичай, строк його служби дещо коротший за синтетичний ворс.

 

Штучні ворси виготовляються зі синтетичних гіпоалергенних матеріалів — нейлон, таклон, поліестер, шліфоване волокно кукурудзи.  Вони, як і натуральні волокна, неймовірно м’які, але разом з тим — щільні та пружні — просто ідеальні для того, щоб наносити рідкий тон чи навіть гелеві текстури. Це такі собі «універсальні солдати», що легко миються та сушаться, працюють з усіма типами косметики і текстурами, не вбирають в себе декоративні засоби і є економічними. При цьому є гіпоалергенними і підходять абсолютно кожному. Штучні ворси менш чутливі до зношення, тому прослугують вам значно довше.

 

То що ж краще обрати — натуральний чи штучний ворс?

Залежить від вашої косметики і ваших цілей!

 

Скажімо більше — ви можете сформувати сет пензлів і з натурального, і зі штучного ворсу! Саме такі пензлі для макіяжу — окремо чи наборами, представлені в нашому онлайн магазині:

 

Пензлі окремо з натурального ворсу

Пензлики окремо зі штучного ворсу

Набори з натурального ворсу

Набори зі штучного ворсу

Набори зі змішаного ворсу

 

З нашими якісними пензлями українки по всьому світи швидко створюють свої неймовірні макіяжі і тільки підтверджують розповіді про чарівну українську красу! Доєднуйтесь до спільноти Podkova club і несіть свою красу світом!