Б’юті-секрети від візажистів: пензлі з якого ворсу варто мати кожній? Обираємо матеріали пензлів для макіяжу разом

img
Те, як на вашому обличчі виглядатимуть тон, рум’яна чи тіні, наскільки рівними будуть стрілки, як скульптурується обличчя, наскільки спокусливою вийде форма губ, залежить не тільки від вашого косметичного пензлика, але й матеріалу, з якого він вироблений!

 

Чому тип ворсу настільки важливий і як обрати необхідний саме вам матеріал, розповідаємо в цьому матеріалі.

 

Існує 3 найпоширеніші типи ворсу в пензлях для макіяжу:

 

  1. Пензлі з синтетичного ворсу.

Ідеальні універсальні солдати, що працюють зі всіма видами косметики, легко миються, є гіпоалергенними, дуже м’які, але разом з тим — неймовірно пружні. Без них не працює жодний візажист, а набори з синтетичного ворсу слугують своїм володаркам по 3-5 років.

 

  • Нейлон - щільний, дуже пружний, жорсткий, однаковий по довжині ворс. Найчастіше використовується для нанесення кремових текстур, ідеальний для нанесення тону, рум'ян та помади.

Пензлі з нейлону обрати тут

  • Таклон - ворс максимально наближений до натурального, при цьому він не пористий і дуже пружний. Неперевершено працює з кремовими текстурами, але гірше справляється з розтушовуванням.

Пензлі з таклону обрати тут

  • Імітації. Ворс білки синтетичної імітації – тонкий, м'який та шовковистий, дозволяє створювати ідеальну, димчасту тушовку. Імітація ворсу кози — виключно пружні волоски, які практично не обламуються під час роботи. При цьому делікатно набирають засіб, добре віддають його і легко промиваються.

Пензлі з імітації обрати тут

  • Кукурудзяне волокно — ще один вид шовковисто м'якої синтетики, за відчуттями м'якше і тонше ворсу кози, прекрасно працює і з рідкими тонами, і з розсипчатою пудрою, універсальний варіант пензлів для усього.

Пензлі з кукурудзи обрати тут



 

  1. Пензлі з натурального ворсу.

Тактильно приємні, неперевершено м’які, виготовлені з ворсу тварин — ці пензлі забезпечують більш м’яке, природне й натуральне покриття косметики, а в результаті — більш витончені і стримані макіяжі. Ці пензлі дорожчі та потребують більше догляду, так як вони можуть втратити форму та якість при неправильному очищенні. Ідеальні для роботи з сухими, пудровими текстурами, якщо саме вони є основою вашого щоденного макіяжу, є сенс обирати для себе щось з цих типів ворсу:

 

  • Ворс кози: неперевершено м'який та гнучкий; працює з будь-якими видами сухої косметики, але є момент індивідуальної непереносимості через природне походження. Гарний широкий пензель для пудри з ворсу кози — вдала інвестиція в ваші натуральні щоденні мейкапи.

Пензлі з ворсу кози обрати тут

  • Пензлі з ворсу поні гарно тушують пудрове покриття для створення м’яких переходів між секторами, а маленькі пензлі з ворсу поні дуже вдалі для роботи в зоні повік та вилиць.

Пензлі з ворсу поні обрати тут

  • Пензлі з ворсу білки — суцільне тактильне задоволення. Це найм’якіший та найніжніший матеріал пензлів для макіяжу. Універсальний варіант для роботи з пудрою, запеченим хайлайтером, сухими тінями і рум’янами природних кольорів. Золотий стандарт в створенні натурального щоденного макіяжу, улюбленець візажистів та дівчат по всій Украйні.

Пензлі з ворсу білки обрати тут

  • Пензлі з ворсу кабана завдяки своїй щільності гарно працюють в зоні верхніх повік та брів, з ворсу білого барсука також часто роблять пензлі для очей, бо вони серпанком розтушовують олівець і тіні. Ворс косулі частіше застосовують в пласких пензлях для хайлайтерів.

 

  1. Пензлі з комбінованого ворсу — з поєднанням синтетичних та натуральних волокон. Вони поєднують переваги обох типів пензлів, що дозволяє їм працювати з багатьма видами продуктів, але вони можуть бути дорожчими за звичайні синтетичні пензлі.

Пензлі з комбінованого ворсу обрати тут

 

Ці рекомендації будуть корисними кожній жінці, та ви завжди можете експериментувати з різними типами волокон та продуктами (професійні візажисти, що створюють неймовірні мейки щодня, так і роблять!), щоб знайти саме те, що найкраще підходить для вашого стилю макіяжу та особистих потреб. 


Обрати пензлі найвищої якості з найрізноманітніших матеріалів, а також зручні аксесуари для них (чохли, тубуси, косметички), просто і зручно тут. Ми в Podkova Club тільки раді допомогти вам в цьому!